
Kebab oftewel heerlijk gekruide spiesjes van kalfsvlees
Een andere variant van kebab is door geen gehakt te gebruiken maar losse stukjes vlees (kalf, kip of lam) die je eerst marineerd. Dit recept bevat niet veel verschillende kruiden maar het samenspel van deze kruiden maakt dat deze kebab fantastisch smaakt. Je kan hem bereiden in een grillpan maar het lekkerste vind ik de kebab als hij op de BBQ bereidt wordt. Dit recept kan je dus prima een dag van te voren maken want dat komt de smaak alleen maar ten goede. Serveer deze heerlijke kebab met wat rode ui op een naan brood en het feest kan beginnen.
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 gram kalfsvlees in blokjes
2 eetlepels olie
2 eetlepels yoghurt
½ citroen (sap)
1 theelepel komijn poeder
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel koriander poeder
½ theelepel zwarte peper gemalen
4-6 spiesjes (houten satéprikkers)
Garnering:
1 rode ui in ringen gesneden
een paar takjes verse koriander
Bereidingswijze
1. Mix alle ingrediënten door elkaar en laat het marineren voor minstens 2 uur
2. Rijg de kalfsblokjes op de spiesjes
3. Grill de spiesjes rondom bruin
4. Bestrooi met wat koriander poeder en/of chili vlokken
5. Serveer met naan en yoghurt of een dip naar keuze