Kababe morgh kippenbout (Chicken kebab) - Chef Maryam
Kip, Recepten
Recept printen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 kippenbouten
3 knoflook teenjes
3 eetlepels zonnebloemolie⁠
3 eetlepels yoghurt
1 theelepel zout
1 theelepel tomatenpasta
1 theelepel rode chili vlokken⁠
1 theelepel paprika poeder⁠
½ theelepel koriander⁠ poeder⁠
½ theelepel komijn poeder⁠

Garnering:
½ groen chili peper
Een paar takjes verse koriander

Optioneel:
Een pittige dip saus
5/6 groene pepers in een blender pureren

Bereidingswijze

1. Doe alle ingredienten in een blender en pureer glad
2. Leg de kip in een ovenschaal.
3. Verdeel de marinade over de kip en marineer minstens 2 uur of langer (24 uur)⁠
4. Verwarm de oven voor op 160°C
5. Zet de ovenschaal in de oven gedurende 1,5 uur
6. Garneer met verse koriander en groene chili peper.

Serveer met Afghaanse rijst en salade

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Leave a Comment

Related Projects
0