
Hele kip uit de oven
Hele kip is vooral tijdens de feestdagen een gerecht dat veel bereid wordt. Maar door de kip aan een kant te halveren presenteer je hem net iets anders. Een creatieve manier om een hele kip te bereiden. Ik heb de kip door midden gesneden waardoor deze plat op de bakplaat ligt. Het ziet er ongelofelijk leuk en lekker uit maar zorgt er ook voor dat dit sneller gaart. Voor dit gerecht heb ik een mooie mix aan kruiden gebruikt die je eenvoudig op mijn website kan aanschaffen.
Bekijk de video!
Home > Portfolios >
Aantal personen: 3-4
Ingrediënten
1 hele kip
1 theelepel komijn gemalen
1 theelepel koriander gemalen
1 theelepel rode chili vlokken
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel kurkuma gemalen
1 theelepel kerrie madras poeder
2 knoflookteentjes geperst
1 theelepel rode bietenpoeder
1 theelepel zout
Sap van een halve citroen
50 ml yoghurt
50 ml zonnebloemolie
Garnering:
1 theelepel sesamzaadjes
een paar takjes verse koriander
Bereidingswijze
1. Snij de kip aan de bovenzijde doormidden. Dus alleen de ribben doorsnijden.
2. Leg de kip op de bakplaat en druk deze goed plat.
3. Meng de rest van de ingrediënten samen en smeer de kip hier mee in.
4. Dek de kip af en zet in de koelkast voor 2 uurtjes om te marineren.
5. Verwarm de oven voor op 150°C
6. Bak de kip in 2 uur gaar.
7. Draai de kip na 1 uur om zodat je aan beide zijden kunt garen.
8. Garneer met verse koriander en sesamzaadjes
Serveer met rijst of aardappelen