Curry van lamsschenkels - Chef Maryam
Recepten, Vlees
Recept printen

Aantal personen: 6

Ingrediënten

4 lamsschenkels gehalveerd
5 eetlepels zonnebloemolie
1 kaneelstokje
1 eetlepel tomaten pasta
1 theelepel zwarte peper gemalen
2 grote uien gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
1½ theelepel zout (naar smaak)
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel paprika poeder
120ml water
2 eetlepel cashew noten geplet
1 eetlepel verse koriander gesneden

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 160 °C
2. Doe alle ingredienten in een gietijzerenpan (behalve de cashew noten en de koriander) en roer alles door elkaar
3. Sluit de pan af met een deksel en zet het in de oven
4. Na 2 uur checken of er genoeg vocht in de pan zit. Je kan er altijd een beetje water bij doen zodat het niet aanbrand
5. Het hangt af van het vlees maar in 3 tot 4 uur moet het mals zijn. Proef dan even en voeg zonodig zout toe. Ook de cashew noten kunnen er bij. Zet de pan nog even terug voor een minuut of 10.
6. Wanneer het klaar is af garneren met verse koriander

Seveer met rijst en salade
Eet smakelijk

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Leave a Comment

Related Projects
0