Chili chicken - Chef Maryam
Kip, Recepten
Recept printen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 kip drumsticks (vel verwijderd)
1 knoflook teentje fijn gehakt
½ eetlepel cashewnoten fijn gehakt
½ middelgrote rode ui
sap van een halve citroen
1 theelepel paprika poeder
½ theelepel koriander poeder
1 theelepel chili vlokken
½ theelepel zout
75 ml water

Garnering:
een paar takjes verse koriander

Bereidingswijze

1. Maak 2 snedes in de kip aan beide zijden. Dit zorgt voor het sneller garen van de kip.
2. Meng in een kom de knoflook, paprika poeder, koriander poeder, zout en citroensap goed door elkaar
3. Smeer de kip in met de zojuist gemaakte marinade.
4. Dek de kip af en laat minstens een uur marineren in de koelkast.
5. Verwarm een grillpan of BBQ en grill de kip drumsticks aan rondom bruin

Nu gaan we de saus maken
6. Verwarm een pan met olie en bak de uien, cashewnootjes en de chili vlokken 4 minuten
7. Voeg nu het water toe en roer dit 1 minuut goed door.
8. Nu kunnen de kip drumsticks er bij en roer dit door zodat ze onder de saus zitten.
9. Sluit de pan af met een deksel en laat 20 minuten sudderen op laag vuur
10. Draai na 10 minuten de kip drumsticks om.
11. Schep de kip drumsticks en de saus op een bord.
12. Optioneel nog wat olie van de saus over de kip druppelen
12. Garneer met verse koriander.

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Leave a Comment

Related Projects
0