Recept printen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de marinade
1,2 kg Kippenbouten (vel verwijderd)
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel rode chili vlokken
1 eetlepel zonnebloem olie
1 theelepel zout
½ theelepel curcumapoeder
2 theelepels korianderpoeder
2 theelepels komijnpoeder
1 eetlepel verse gember gepureerd
1 eetlepel knofloop gepureerd
2 groene pepers fijn gesneden (1 kan ook als je minder pittig wil)

Voor de saus
5 kardemon peulen
5 kruidnagels
2,5 cm kaneelstokje
2 eetlepels boter
2 eetlepels boter voor later in het recept
50 ml water
1 middelgrote ui fijn gesneden
1 groene peper fijn gesneden
1 eetlepel verse gember gepureerd
1 eetlepel knoflook gepureerd
2 eetlepels cashewnoten (geplet)
1 eetlepel chili vlokken
1 eetlepel korianderpoeder
1 eetlepel bruine suiker of palmsuiker
400 gram tomaten in blokjes
200 ml kookroom
zout naar smaak

Garnering:
Een paar takjes verse koriander

Bereidingswijze

Stap 1: Marineren
1. Leg de kip in een schaal en doe alle ingrediënten onder het kopje “voor de marinade” ook in de schaal.
2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en dek de schaal af met alluminiumfolie.
3. Zet in de koelkast en marineer minstens 2 uur uur maar een nacht is nog lekkerder.

Stap 2: De saus
1. Verwarm een gietijzeren pan en voeg 2 eetlepels boter toe.
2. Bak de uien goud bruin.
3. Voeg dan de gember, knoflook en groene peper toe en bak 1 minuut.
4. Voeg de kruiden (komijn, chili, koriander) toe en bak deze ook 1 minuut mee
5. Vervolgens de cashewnoten en de tomaten toevoegen en bakken totdat de olie boven drijft. Duurt ongeveer 15 minuten.
6. Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer.
7. Zet de pan terug op het vuur en voeg dan de kip toe en de overige kruiden.
8. Voeg het water, de boter, room en suiker toe en laat op laag vuur zachtjes koken 30-45 minuten totdat de kip gaar is.
9. Voeg zout naar smaak toe.

Garneer met verse koriander

Serveer met rijst en naan

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Bekijk ook eens
0