Recept printen

Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

1 kop Afghaanse rijst
3 eetlepels Biryani masala
4 kip drumsticks (vel verwijderd)
3 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels Griekse yoghurt
2 middelgrote uien in halve ringen gesneden
4 takjes koriander grof gesneden
Een paar draadjes Saffraan

Bereidingswijze

1. In een kom meng de yoghurt, olie en biryani masala goed door elkaar
2. Dek de kom af met folie en marineer 2 uur in de koelkast
3. Doe een paar draadjes saffraan in warm water en zet weg.
4. Bereidt ook alvast de rijst voor. Als je niet weet hoe dit moet klik dan hier
5. Bak in een ruime pan de uien goudbruin
6. Kook ondertussen de rijst. De rijst moet nog een beetje hard zijn omdat we die later gaan stomen.
7. Doe de uien in een schaaltje en zet opzij
8. Bak in dezelfde pan de kip rondom aan
9. Verdeel nu de helft van de rijst over de kip
10. Voeg een half kopje water toe.
11. Bedek de rijst met de helft van de gebakken uien
12. Verdeel de helft van de koriander over de rijst.
13. Doe de overige rijst er boven op
14. Voeg een kwart kopje water toe
15. Verdeel dan de rest van de koriander en uien over de rijst.
16. Voeg nu de saffraan toe
17. Maak met een mes gaten tussen de rijst.
18. Dek af met folie en deksel en stoom op laag vuur gedurende 50 minuten.
19. Kijk of de kip gaar is anders nog iets langer stomen.

Klaar om te serveren.

Laat je inspireren

door onze authentieke kruidenmixen

Bekijk ook eens
0